Kategorie zboží

Zprávy z e-shopu

28.8.2015

Sušení ovoce a zeleniny

Sušení ovoce a zeleniny BIELMEIER sušička ovoce prodlouží Vaší rodině sezónu plnou ovocné chuti, a to tím nejzdravějším způsobem.

celý článek

28.10.2014

Smoothies recepty

Smoothies recepty Rodinné smoothie mixéry + recepty v tiskové kvalitě ke stažení.

celý článek

23.10.2014

Mazlíčci

Mazlíčci Udělejte něco pro své miláčky, upečte jim psí dobroty. Šťastní a zdraví pejsci mají rádi toto.

celý článek

16.10.2014

Teplo domova

Teplo domova I topení může být krásné!

celý článek

13.10.2014

Křupavé tousty

Křupavé tousty Dopřejte si i Vy křupavou svačinu v nových toustovačích značky DOMO-ELEKTRO, nyní v provedení i ve více barvách.

celý článek

27.8.2014

Voňavé vafle

Voňavé vafle Pověstné belgické vafle jsou voňavé, křehké a dozlatova propečené.

celý článek

11.4.2014

Sušení ovoce a zeleniny .

Sušení ovoce a zeleniny . Vyzkoušeli jsme a doporučujeme k těmto dvěma sušičkám Domo DO 600 a Bielmeier BHG 601.

celý článek

12.11.2013

Balzámy na rty Hurraw!

Balzámy na rty Hurraw! Balzámy na rty Hurraw! jsou ručně vyráběny v malých a čerstvých dávkách. To umožňuje k výrobě používat syrová semínka, čerstvé plody, ovocné kůry a kořeny. Díky tomu mají plnou chuť a přirozenou barvu. Není to jednoduchý proces, ale právě to dělá Hurraw! balzámy jedinečné.

celý článek

2.10.2013

Sortiment pro nejmenší

Sortiment pro nejmenší Novinka v našem sortimentu: značka canpol babies

celý článek

11.7.2013

Odvlhčovat ano či ne?

Odvlhčovat ano či ne? Vlhké místnosti jsou nejen nepříjemné a neútulné, ale mohou také způsobovat zdravotní rizika, jako např. tvorbu nebezpečných plísní.

celý článek

8.7.2013

Cafe latte jako z kavárny

Cafe latte lze připravit i bez přístroje na espresso, pomocí jednoduchého triku.

celý článek

29.5.2013

Zdraví, to je oč tu běží

Děláte něco pro své zdraví? Ano! ... v pořádku Ne? Tak začněte...

celý článek

23.11.2012

Efekt SodaStream

Společnost SodSodaSteram je největším světovým výrobcem, distributorem a obchodníkem s domácími výrobníky sycených nápojů. Výrobky se prodávají ve více než 40 zemích světa. Dlouhá tradice se datuje až do roku 1903, kdy Soda-Club/SodaStream uvedl na trh s nápoji první pokrokový výrobník sodové vody.

celý článek

14.9.2012

Kombinace parního hrnce a odšťavňovače

S pomocí multifunkčního přístroje BIELMEIER si můžete připravit nejen klasická jídla, ale i vlastní jedinečné zeleninové, ovocné nebo bylinkové šťávy.

celý článek

13.1.2012

značka DOMO, PRIMO, QUIGG

značka DOMO, PRIMO, QUIGG - se k nám dováží z Belgie, kde je jedničkou na trhu.

celý článek

11.8.2011

Elektrický vlasový strojek

						Elektrický vlasový strojek Profesionální kovový vlasový strojek s výměnnou hlavicí

celý článek

všechny články

Kontakt

Telefon:

+420 777 629 971 (Vodafone)
+420 731 625 754 (T-mobile)
Skype stredansky.petr
E-mail: sptrading@sptrading.cz

Sušičky ovoce


Už po staletí je sušení nejpřirozenější metodou dlouhodobého skladování potravin. Sušička ovoce kombinuje starý funkční princip spolu s nejnovější technologií. U sušení je snížen pouze obsah vody, zatímco veškeré biologicky hodnotné látky zůstávají zachovány, a to bez konzervačních látek a jiných chemikálií.

Princip sušení

BIELMEIER sušička ovoce pracuje na jednoduchém principu sušení: třístupňový ventilátor vhání vzduch centrálně ze shora směrem dolů a je ohříván rovnoměrně speciální topnou spirálou. Vzduch je lehkým přetlakem rozdělen do každého patra, kde šetrným způsobem vysušuje potraviny. Každé sušící plato má vlastní odvětrávání, aby byly zachovány jednotlivé vůně v případě sušení více druhů najednou. Sušička ovoce je vybavena časovačem, který po dokončení nastaveného času automaticky přeruší proces sušení. Potraviny jsou tak optimálně zakonzervovány a vydrží i měsíce v uzavřené skleněné nebo plastové nádobě.


Správné nastavení teploty je důležité

Stupeň 1asi 20°C přesahující teplotu okolí pro pro bylinky houby
Stupeň 2 asi 40°C přesahující teplotu okolí pro veškerou zeleninu a choulostivé druhy ovoce
Stupeň 3 asi 60°C přesahující teplotu okolí okolí pro ostatní druhy ovoce



Obecně na téma sušení

Vysoušení je prastará technologie jak uchovat maso, ovoce a další potraviny v dlouhodobě trvanlivém stavu. Sušení za normálních teplot, nízké vlhkosti, v proudícím vzduchu a za přítomnosti slunečních paprsků, je jedna z nejstarších metod konzervace. Principem je postupné vysušování kousků nakrájených na tenké plátky, což zajišťuje rovnoměrnou dehydrataci.

Snížením obsahu vody v rozsahu od 20% - 25% vydrží potraviny déle trvanlivé a zabraní se tak předčasnému kazení nebo plesnivění. Chuť zůstane nejen zachována, ale dokonce se i částečně zvýrazní. Před dalším zpracováním by se měla většina sušených potravin, jako jsou například houby, krátce namočit.

Sušit můžete ovoce (kolečka jablek, hrozny, drobné ovoce atd.), bylinky, houby, luštěniny (hrášek, čočka, fazole), obiloviny, ryby, maso (šunka) a mnoho dalších potravin.

Výrobci:
Řadit: 

Kontakt

Telefon:

+420 777 629 971 (Vodafone)
+420 731 625 754 (T-mobile)
+420 558 711 728 (pevná)

Skype stredansky.petr
E-mail: sptrading@sptrading.cz

Zavřít